Zaev i përgjigjet Arbër Ademit për regjistrimin

Rezultatet e regjistrimit nuk do të ndikojnë në drejtat e parapara në ligj dhe Kushtetutë

Baby Boo
Pekon Bakery

Kjo është përgjigjja e kryeministrit Zoran Zaev në pyetjen e gazetarit për të komentuar deklaratën e deputetit të BDI-së Arbr Ademi se BDI nuk do të njohë rezultatet e regjistrimit nëse shqiptarët etnikë në Republikën e Maqedonisë Veriore rezultojnë të jenë nën 20 përqind të popullsisë së përgjithshme.

“Regjistrimi është vetëm një operacion statistikor që është më shumë për nevoja administrative dhe planifikim dhe prapa zbatimit dhe rezultateve të tij janë LSDM, BDI dhe partitë e tjera në koalicionin qeverisës. “Të drejtat e fituara të kombeve më të vegjël janë fituar tashmë dhe ato nuk duhet të sfidohen dhe të kthehen nga askush, pavarësisht nga rezultatet e operacionit statistikor,” tha Zaev.

Restorant Lumare