Zaev do të ngre padi për shpifje ndaj një mediumi në qoftë se ajo nuk kërkon falje


Kryeministri Zoran Zaev kërcënon me një padi kundër portalit “Republika” në qoftë se ata nuk kërkojnë falje për tekstin në të cilin kryeministri, ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Sheqerinska dhe ministri i Jashtëm, Nikolla Dimitrov, u quajtëm andartë e brendshëm modern për shkak të nënshkrimit të marrëveshjes me Greqinë, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Andartët përndryshe janë anëtarë të një formacioni paramilitar guerilas grek, të cilët në fund të shekullit XIX-të dhe fillim të shekullit XX-të mori pjesë në Luftën për Maqedoninë, në mënyrë që pjesët e Maqedonisë dhe Thrakisë t’i bashkoheshin me Greqinë.

Në demantimin e qeverisë, i nënshkruar nga kryeministri, kërkohet që “Republika” të kërkojë falje brenda dy ditësh dhe të tërheqë tekstin. Përndryshe, kundër portalit do të iniciohet padi në përputhje me Ligjin mbi Përgjegjësinë Civile për ofendim dhe shpifjen.

Baby Boo