Zaev: Besoj se Bullgaria do të mbështes që të mbajmë konferencën e parë ndërqeveritare

Delegacioni qeveritar i udhëhequr nga Kryeministri Zoran Zaev mbërriti në Samitin e NATO-s 2021 në Bruksel.

Baby Boo

“Të gjitha takimet për vendin tonë kanë sjellë përfitime, nga bisedimet mund të presim vetëm hapa drejt një të ardhme më të mirë të vendit tonë. Do të jemi në gjendje të gjejmë zgjidhje përmes bisedimeve sepse kemi pritur për një kohë të gjatë, 20 vjet me Marrëveshjen e Asociimit dhe Stabilizimit, 16 vjet si një vend kandidat. Unë besoj se fqinji ynë lindor Bullgaria do të na mbështesë për të bëjmë hapin e parë, e cila është Konferenca Ndërqeveritare”, tha Zaev.

Ky është Samiti i parë i NATO-s në të cilin Maqedonia e Veriut merr pjesë si anëtare e plotë dhe Samiti i parë i NATO-s me 30 anëtarë.