Xhamia e Erdoganit në Tiranë, rruga e vetme që ai të depërtojë në Ballkan


Xhamia nga Turqia e ndërtuar në Tiranë është pjesë që Turqia të depërtojë në mënyrën e fesë më lehtë në Ballkan, shkruan e përditshmja greke“Kathimerini”.

Xhamia e Tiranës, do të mirëpresë deri në pesë mijë besimtarë dhe do të përfshijë një bibliotekë, sallë konferencash e një qendër kulturore.

Presidenti turk Rexhep Taip Erdogan e ka quajtur atë një simbol unik të vëllazërisë mes kombeve.Në xhami do të mbahen edhe kurse të gjuhës turke.

Turqia gjithashtu ka ndërmarë edhe disa projekte në Kosovë me 20 xhami të cilat pritet që të ndërtohen.

Baby Boo