Votohet sonte në Evrovizion 2018, mëso si (FOTO)


Teleshikuesit, në secilin prej 43 vendeve pjesmarrëse në Eurovision, janë të ftuar që të votojnë duke përdorur aplikacionin zyrtar (Eurovision App) me thirrje telefonike ose duke dërguar një mesazh (SMS) në numrat përkatës të cilat shfaqen në ekranin e televizionit, në vendin ku banoni.

Si të votoni:

Shkarkoni aplikacionin zyrtar të Eurovisionit duke shtypur në modelet përkatëse të smartfonit tuaj, aplikacioni ju tregon se kur fillon votimi dhe më pas mjafton vetëm me një klikim ju mundet të votoni për këngën me numër 12.

Për telefonat me sistemin Windows

Për telefonat me sistemin Android

Për telefonat me sistemin IOS iPhone

Nëse ndodheni në një nga shtetet e mëposhtme, ju mundet t’a ndiqni Eurovisionin dhe më pas të votoni. Ja edhe oraret dhe të gjitha oraret e transmetimit janë në orën lokale të vendit përkatës:

01.?? Ukraina SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 22.00 në UA: First

02.?? Spanja SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 maj ora 21.00 në RTVE 1
03.?? Sllovenia SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 maj ora 21.00 në RTV SLO
04.?? Lituania SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 maj ora 22.00 në LRT 1
05.?? Austria SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 maj ora 21.00 në ORF Eins HD
06.?? Estonia SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 maj ora 22.00 në ETV
07.?? Norvegjia SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 maj ora 21.00 në NRK 1
08.?? Portugalia SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 maj ora 20.00 në RTP 1 / RTP International
09.?? Mbretëria e Bashkuar (Anglia,Uellsi,Skocia & Irlanda e Veriut) SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 20.00 në BBC 1
10.?? Serbia SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 21.00 në RTS 1
11.?? Gjermania SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 21.00 në ARD
12. Shqipëria
13.?? Franca SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 21.00 në France 2
14.?? Çekia SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 21.00 në ČT1 HD
15.?? Danimarka SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 21.00 në DR 1
16.?? Australia SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 13 Maj ora 05.00 (AEST) në SBS
17.?? Finlanda SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 22.00 në YLE TV1 & YLE Fem
18.?? Bullgaria SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 22.00 në БНТ 1
19.?? Moldavia SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 22.00 në Moldova 1
20.?? Suedia SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 21.00 në SVT 1
21.?? Hungaria SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 21.00 në Duna TV
22.?? Izraeli SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 22.00 në כאן 11‎
23.?? Vendet e Ulëta (Holanda) SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 21.00 në Avrotros
24.?? Irlanda SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 20.00 në RTÉ One
25.?? Qipro SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora ora 22.00 në PIK
26.?? Italia SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora ora 21.00 në Rai Uno

??Azerbajxhani SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 23.00 në ITV

??Islanda SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 19.00 në RÚV / RÚV HD

??Belgjika SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 21.00 në La une / één

?? Bjellorusia SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 22.00 në Беларусь 1

?? Maqedonia SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 21.00 në MPT 2

?? Kroacia SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 21.00 në HRT 1

??Greqia SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 22.00 në EPT 1 / EPT HD / ERT World

?? Armenia SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 23.00 në 1TV

?? Zvicra SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 21.00 në SRF 1 / RTS Deux / RSI La 2

?? Gjeorgjia SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 23.00 GPB First Channel

?? Letoni SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 22.00 në LRT 1

?? Rusia SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 22.00 në Channel One

?? Mali i Zi SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 21.00 në RTCG 1

?? Malta SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 21.00 në TVM

?? San Marino SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 21.00 në San Marino RTV

?? Rumania SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 22.00 në TVR1, TVR HD dhe TVRi

?? Polonia SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 21.00 në TVP1 dhe TVP Polonia

Votimi hapet pasi të ketë përfunduar performanca, e këngës së fundit pjesmarrëse, dhe zgjat rreth 15 minuta.

Televotimi do të vendosë 50% të rezultatit përfundimtar. Juritë profesionale në çdo vend pjesmarrës janë gjithashtu të detyruara që të japing votën e tyre. Juritë profesionale, vendosin për 50 % e mbetur të rezultatit përfundimtar.

Sejcila juri, përbëhet nga 5 persona (përfshi këtu edhe kryetarin e jurisë) dhe është e njëjta juri e cila do të votojë edhe në finale.

Enti organizator i Eurovisionit, i cili quhet EBU (European Broadcastin Union), ka si partner për mbledhjen e televotimit publik, kompaninë gjermane Digame GMBH. Kjo kompani do të merret me numërimin e votive, ato të jurive dhe ato të publikut, dhe në fund do të shpallë rezultatin përfundimtar, për shembull se cili vend merr 12 pikë, apo 10 pikë e kështu me rradhë.

Sipas traditës, në Eurovision jepen 12, 10 dhe 8-1 pikë.

Gjithashtu, televotuesit dhe juritë profesionale nuk votojnë dot për vendin të cilin përfaqsojnë. Për shembull, juria dhe televotuesit në Shqipëri, nuk munden dot që të votojnë për Shqipërinë.

Nëse dy këngë dalin me pikë të barabarta, atëherë është rezultati i televotuesve ai i cili vendos se kush këngë merr më tepër pikë, ose fiton.

Ju mund t’a ndiqni Eurovisionin edhe nga disa vende të tjera jo pjesmarrëse në Eurovision, por pa patur mundësi për të votuar.Në Kosovë (RTK 1), Kazakistan (Khabar TV), Zelanda e Re (UKTV) dhe në SH.B.A (Logo TV).

Për më tepër informacion mbi oraret e transmetimit, në vendin ku ju banoni, shikoni skedën programore.

Baby Boo