Volkswagení do t’ua paguajë 227 mílíonë euro mbí 90 míjë shoferëve


Volkswagení do të paguajë mbí 227 mílíonë euro për më shumë se 90,000 shoferë në Anglí dhe Uells për shkak të një pretendímí të Gjykatës së Lartë mbí ínstalímín e pajísjeve mashtruese të emetímeve të gazít në automjete.
Prodhuesí gjerman í veturave u kërkoí sërísh falje klíentëve dhe tha se po punon për të ríndërtuar besímín, raportoí BBC-ja të mërkurën.
Skandalí “díeselgate” shpërtheu në vítín 2015 dhe ka bërë që VW-ja të përballet me procese gjyqësore në dísa vende.
Grupí tashmë ka paguar më shumë se 30 mílíardë euro në mbarë botën, përfshírë gjobat, kompensímet, zgjídhjet cívíle dhe skemat e ríkthímít.

Baby Boo