Viti 2020 pritet të jetë viti më i ngrohtë ndonjëherë në planetin Tokë, thonë shkencëtarët

Shkencëtarët njoftuan të enjten se viti 2020 ka gjasa prej 75 për qind të jetë viti më i ngrohtë, ndonjëherë në planetin Tokë.

Baby Boo

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, nxehtësia e këtij viti është e pazakontë, duke pasur parasysh mungesën e “El Nino”, një ngrohje natyrale e ujit tropikal të Oqeanit Paqësor që ndikon në temperaturat në të gjithë botën, sipas Deke Arndt nga Qendrat Kombëtare të NOAA-s për Informimin e Mjedisit.

Ai tha se shkurti dhe marsi ishin muajt më të ngrohtë duke shënuar rekord pa “El Nino”, të pranishëm. Trendi afatgjatë i nxehtësisë që planeti po përballet është kryesisht për shkak të emetimit të gazrave serë nga djegia e karburanteve fosile, tha ai.

Edhe nëse 2020 përfundon të mos jetë viti më i ngrohtë, NOAA tha që ka një shans prej 99.9% që 2020 të përfundojë në mesin e pesë viteve më të ngrohta ndonjëherë./Telegrafi/