Vila sekrete dhe bunkeri i Enver Hoxhës

Për shkak të pozicionit gjeografik dhe relievit të thyer malor, Skrapari, gjatë komunizmit u vendos të kthehej në kryeqytetin e vendit në rast lu*fte.
Në më pak se një vit e gjithë zona u rrethua nga një zinxhir fortifikimesh dhe objektesh strategjike mes te cilëve njeri kishte rëndësinë me të madhe.

Baby Boo

Në të do të vendosej vetë Enver Hoxha dhe të gjithë krerët e tjerë të lartë të Partisë Komuniste.
Ky objekt përfshinte një grup vilash të ndërtuara në brendësi të një mali me të gjithë kushtet dhe sigurinë e nevojshme.