VIDEO: Tren satelitor mbi Maqedoninë – pesë raketa të lëshuara me 60 satelitë

Satelitet kanë qenë duke rrotulluar Tokën me muaj dhe mund të shihen me sy të lirë.

Baby Boo

Qytetarët e Maqedonisë, si dhe në rajon këto ditë kanë vërejtur një lëvizje të pazakontë në qiell për të cilën janë shkruar histori të ndryshme si UFO, komplot kundër civilizimit dhe të ngjashme.

Përkatësisht, ky është yjësia satelitore e kompanisë “SpaceX”, dhe synon të sigurojë qasje satelitore në internet.

Qëllimi i kompanisë është të ngrejë rreth 12,000 satelitë në orbitë.

Në këtë LINK mund të zbuloni kur mund të shihni një satelit që lëviz në qiell afër vendndodhjes tuaj.