VIDEO/ Shoferi i parë i veturës në botë ishte një grua

Shumica e burrave mendojnë se ata kanë lindur për të qenë shofer dhe gratë i nënvlerësojnë se nuk janë të afta për të drejtuar timonin, por ata nuk e dinë të vërtetën që në fakt shoferi i parë në botë ishte një grua, dhe emri i saj ishte Berta Benz.

“Mercedes” ka lëshuar një video interesante, duke i dhënë mirënjohje një gruaje që luajti një rol të rëndësishëm në “lindjen” e veturës.

Sot vetëm pak njerëz kanë njohori se është vetëm një grua që i dha shtysë fillestare industrinë e automobilave, kur në vitin 1888 ventured për t’u ulur pas timonit të automjeteve të ndërtuara rishtas, e cila hutuar shikuesit nga ajo epokë mund të duket si qerre pa kuaj.

Kjo gra ishte Berta Benz, një makinë e pazakontë e projektuar nga burri i saj Carl Benz, një nga pionierët e industrisë së makinave dhe themeluesi i kompanisë që do të prodhojë një prej emrave më të njohur të makinave në botë, “Mercedes-Benz”.

Sidoqoftë, Karl nuk konsideroi  se kishte ardhur koha për të provuar shpikjen e tij në udhëtimin rrugor. Berta ishte mendimi të kundërt, ajo besonte se bota ishte gati për makina.

Baby Boo