Vettingu vret policin; I ati: Nuk plotësonte dot dokumentet


Kastriot Fafaj, polic në Drejtorinë e Policisë në Fier, vrau veten me armën e tij të shërbimit. Ende nuk janë zbardhur arsyet e kësaj ngjarje, por babai i tij fajëson Vettingun dhe kërkesat për të plotësuar shumë dokumente. Ai thotë se i biri kishte frikën se mos humbte punën.

“Kohët e fundit ishte shumë i ngarkuar emocionalisht ishte i stresuar shumë, pasi i kërkonin të gjitha lëvizjet që bëheshin, kërkonin lëvizjet e mia në Greqi, sa pension merrja, ku i kisha dokumentet e tokës. Nuk e dimë nëse ka pasur ndonjë gjë tjetër, ishte njeri i pastër , por mendojmë se e ka pasur nga ngarkesa e shkaktuar”, tha Shyqyri Fafaj, i ati efektivit të vetëvrarë.

Edhe familjarët e tjerë të policit mbrojnë këtë version për ngjarjen

“Po i kërkonin disa dokumente që ishin shumë të tepërta. Ishte shumë i shqetësuar se kishte frikën e heqjes nga puna, jo se kishte ndonjë pasuri, por kishte problemin e dokumenteve. Sot në mëngjes kishte fikur telefonin. Ai ishte njeri i drejtë. Nuk la asnjë mesazh asnjë letër. Nuk kishte asnjë problem tjetër, se nuk po e bënte dot”, tha Hasan Zharaj, i afërm me Kastriot Fafajn.

Problemin e ngarkesave me dokumentet për Vettingun e kanë ngritur edhe sindikata e policisë. Ndërsa në të njëjtën ditë kur ndodhi ngjarja në Fier, zyrtarë të lartë të Ministrisë së Brendshme shpjeguan se nuk duhet të paguajnë për të gjetur dokumentet.

Baby Boo