Veliu: Për një maqedonas duhet të punësohen dy shqiptarë, boll i ka punësuar Tito!


Dy shqiptarë në punë, në shkollë, në përfaqësimin e përgjithshëm në mënyrë që të jemi të barabartë në këtë shtet, ndërsa ata të ndalohen pak pasi kanë pasur përparësi nga koha e Titos, kjo nuk ka ndodhur dhe nuk ndodh ende.”, thotë Fazli Veliu nga SHVL-UÇK

Fazli Veliu nga Shoqatat e Veteranëve të Lu*ftës vlerëson se 20 vite nga fillimi i lu*ftës, ende nuk është arritur barazia e shqiptarëve, që ishte edhe synim i kësaj lu*fte. Si shembull, Veliu theksoi se ende shqiptarët nuk janë të barabartë në punësime me maqedonasit edhe pas 20 vitesh.
“është dashur të avancohet çështja kombëtare, të vijë 2 me 1 edhe punësimi, shkollimi edhe përfaqësimi. Dy shqiptarë dhe 1 maqedonas. Dy shqiptarë në punë, në shkollë, në përfaqësimin e përgjithshëm në mënyrë që të jemi të barabartë në këtë shtet, ndërsa ata të ndalohen pak pasi kanë pasur përparësi nga koha e Titos, kjo nuk ka ndodhur dhe nuk ndodh ende.”, thotë Fazli Veliu nga SHVL-UÇK.