Vd*es 12 vjeçari nga fishekzj*arret, një tjetër fëmijë i pl*agosur rëndë


Një djalë 12 vjeçar ndërroi jetë, kurse një fëmijë tjetër mbeti i pl*agosur rëndë në një in*cident me fishekzj*arrë në Holandë.
Ak*sidenti ka ndodhur në Haksbergen, qytet i vogël në lindje të vendit afër kufirit me Gjermaninë.
Tre fëmijë ndalojnë për të parë një burrë duke lëshuar fishekzjarre me ndihmë të pajisjeve të përpunuara në kushte shtëpiake dhe ndodh tr*agjedia.

Njëri nga të tre humb jetën nga shp*ërthimi, ndihma e kotë. Një tjetër fëmijë pl*agoset rëndë dhe vetëm njëri prej tyre arrin të shpëtojë në kohë dhe mbetet i padë*mtuar. Policia njoftoi se ka arr*estuar personin që hodhi fishekzja*rret. Festa me fishekzj*arre në Holandë është ndaluar për të dytin vit me radhë.

Përpara pandemisë, festimi i ardhjes së Vitit të Ri me fishekzjarre të të gjitha llojeve ishte një zakon i ndjerë dhe praktikuar thellë në rrugët holandeze. Më pas erdhi ndalimi i lojërave piroteknike, për të parandaluar ak*sidentet e parëndësishme që të mbingarkojnë dhomat e urgjencës tashmë të mbushura me pacientë me Covid.
Masë që nëse në këtë rast do të ishte respektuar, me shumë mundësi do të kishte shpëtuar një jetë të re.