Vazhdon të rritet çmimi i naftës së papërpunuar


Çmimi i naftës së papërpunuar vazhdon të rritet dhe aktualisht një fuçi nafte është duke u tregtuar me 74.80 dollarë.

Libia më parë ka deklaruar forcën madhore [rrethanat e paparashikueshme që pengojnë dikë nga përmbushja e kontratës] si një rritje e përgjithshme në prodhimin në vendet e OPEC-ut dhe një ngadalësim i kërkesës. Rënia e furnizimeve kanadeze gjithashtu vazhdon të mbështesë naftën e papërpunuar, përcjell Telegrafi.

Prodhimi i naftës në vendet e OPEC-ut gjatë muajit qershor ishte 32.32 milionë fuqi në ditë dhe ishte më i larti që nga janari i vitit 2018. Gjithashtu, rezervat e naftës së papërpunuar të Shteteve të Bashkuara të Amerikës ranë, duke e mbyllur javën me rreth 3.3 milionë fuçi.