Vazhdon gjykimi për “Organizatorët e 27 Prillit”


Procesi gjyqësor për “Organizatorët e 27 Prillit” vazhdon sot në Gjykatën Pe*nale-Shkup. Në seancën e kaluar për këtë lëndë, e cila është në procedure dëshmuese, dëshmoi ish-prokurori republikan publik, Marko Zvërlevski, me propozim të mbrojtjes së të aku*zuarit, Vlladimir Atanasovski, ish-drejtor I DSK-së i cili u thirr me sugjerim të ish-drejtorit të DSK-së, Vlladimir Atanasovski.

Zvërlevski tha se nuk ka pasur takime me Atanasovskin derisa ka qenë në krye të policisë sekrete, por më herët ndërsa ka qenë drejtor i Agjencisë së Inteligjencës Financiare. I dë*nuari Aleksandar Vasilevski – Ninxha në të kaluarën gjatë dëshmisë së tij për organizimin e 27 prillit të përgj*akshëm, pohonte se i pranishëm në selinë e VMRO-DPMNE-së në ditën kr*itike ka qenë edhe Zvrëlevski. Si organizatorë, përveç Vladimir Atanasovskit, aku*zohen edhe ish-kryetari i Kuvendit Trajko Veljanoski dhe ish-ministrat Mile Jankieski dhe Spiro Ristovski.