Vazhdon gjykimi për organizatorët e “27 prillit”


Në Gjykatën Themelore Pen*ale në Shkup sot duhet të vazhdojë gjykimi për organizatorët e ngjarjeve në Kuvend më 27 prill të vitit 2017. Në seancën e sotme duhet të dë*shmojnë tre dëshmitarë të propozuar nga mbrojtja e Mile Janakieskit, pas çka do të prezantohen dë*shmi si dhe disa video materiale. Rasti gjendet në procedurën e dë*shmive dhe e udhëheq gjykatësi Ilija Trpkov, derisa përfaqësues i prokurorisë është Vilma Ruskoska.

Të ak*uzuar në këtë rast janë ish kryetari i Kuvendit, Trajko Veljanoski, ish ministrat për transport dhe lidhje dhe për arsim, Mile Janakieski dhe Spiro Ristovski si dhe ish shefi i DSK-së Vlladimir Atanasovski.