Varreza makinash në Idrizovë!

Vetëm 17 kilometra nga qendra e Shkupit, ka një varr të madh të automjeteve. Në një sipërfaqe prej 30 mijë metra katrorë, mijëra makina, motorë, autobusë dhe kamionë po qëndrojnë për vite me rradhë.

Kjo hapësirë ​​për disa prej tyre është shtëpi për më shumë se 15 vjet. Por këto automjete nuk braktisen nga pronarët e tyre, por përkundrazi janë konfiskuar nga shteti. Dhe ata u kapën për shkak se ata kryenin krime.

Pas shumë vitesh që qëndronin jashtë, për disa nga to natyra filloi të merrte taksën e saj. Disa të ndryshkura, të tjerët nuk mund të vërehen për shkak të barit dhe shkurreve që u rritën rreth tyre, transmeton Pa Censurë.

Më keq ka ndodhur me kamionët e konfiskuar që kanë qenë në depo në Idrizovo për më shumë se një dekadë. Këto automjete menaxhohen nga Agjencia për Menaxhimin e Pasurive të Konfiskuara. Drejtori i këtij institucioni, Faton Hasani tha se një nga hapat e tij të parë në emërimin e zyrës, ishte për të sjellë së bashku makina luksoze të të gjitha depove në vend dhe vënien e tyre nën një çati.

– Gjëja e parë që bëra, sollëm asfalt të grirë. Ne vendosëm asfaltit dhe automjetet më të shtrenjta që kam parë në të gjithë Maqedoninë, për t’i sjellë ata në këtë vend të mbrojtur, thotë drejtori i Agjencisë për Menaxhimin e Pasurisë së Sekuestruar.

Problemet sistemike që janë akumuluar gjatë agjensisë për një dekadë, drejtori thotë se nuk mund të hiqet brenda natës, por çdo përpjekje është bërë për të korrigjuar situatën në institucion. Si shembulli klasik i keq menaxhimit të institucionit gjatë 10 viteve të fundit, Asani na kujton për automjetet që qëndrojnë në vendkalimin kufitar Bogorodicë për rreth një dekadë.

Agjencia për Menaxhimin e Pasurive të Konfiskuara ka disa depo në disa qytete në Maqedoni dhe të gjitha automjetet e konfiskuara nga Ministria e Brendshme ose nga Drejtoria Doganore shkojnë atje.

Baby Boo