Valë e katërt e Covid-19 në Tetovë!

Rritja e përditshme e numrit të të hospitalizuarve dhe të infektuarve me Kovid-19 në Tetovë është bazë që të mendohet se tani më rajoni është në valën e katërt të koronavisurit, deklaroi dr.Gzim Nuredini, koordinator i Qendrës për kovid pranë Spitalit klinik në Tetovë.

Në Qendrën për Kovid tani ka 36 pacientë të cilët po mjekohen, nga të cilët 31 janë në mbështetje të oksigjenit.
“Vala e katërt tashmë ka filluar, ka një rritje ditore të numrit të të shtruarve. Numri prej 59 ekzaminimesh vetëm në ndërrimin e parë dje tregon se vala do të vazhdojë, do të ketë pacientë të rinj që do të duhet të shtrohen në spital. Unë mendoj se duhet të ketë kufizime më të mëdha dhe një shembull për të lejuar hyrjen e njerëzve të vaksinuar dhe të vaksinuar brenda. Maskat nuk mbahen brenda dhe veçanërisht në ndërtesat fetare. Imagjinoni vetëm disa njerëz të infektuar që hyjnë në një martesë ose në një objekt fetar pa simptoma, që do të thotë se sëmundja po përhapet”, deklaroi dr. Nuredini.

Baby Boo

Njerëzit të cilët janë në mjekim spitalor janë më të rritur me sëmundje kronike, si dhe me mbipeshë.
“Paraqitet shpejtë për disa ditë pasqyra klinike tek këta pacientë. Në 90 për qind të rasteve përballen me simptoma të frymëmarrjes. Ka koll, temperature, dhimbje në kraharor, muskuj, krahas diagnozës tash më të njohur me të cilën përballe dhe prandaj nevojitet mjekim I tyre me medikamente në spital”, thotë dr. Nuredini.
Nga 36 të hospitalizuar, dy janë të moshës rreth të 30-tave, ndërsa të tjerët janë mbi 65 vjeç.