Vak*sina “Oksford” kundër kor*onavir*usit gati në shtator, efekte shumë pozitive?

Vak*sina A3D1222 e njohur si “Oksford va*ksina” ka hyrë në fazën finale të testimit, ndërsa pritet të jetë në përdorim në muajin shtator në Angli, SHBA dhe vende tjera evropiane. Vak*sina po zhvillohet nga Instituti Xhener në Universitetin e Oksfordit. Ky Institut më parë nuk ka qenë i njohur, ndërsa tani gjitha bota ka drejtuar sytë.

Baby Boo

Ky Institut në fillim êshtë përballur me probleme financiare, ndërsa tani po pritet interesim i madh për bashkëpunim. Instituti Xhener në bashkëpunim me gjigantin farmaceutik “AstraZenec” ka filluar të prodhoj 2 miliardë doza va*ksina, që do të shpërndahen deri ne fund të vitit.