Ushtria gjermane i varin në litar 10 partizan shqiptarë dhe serbë në sheshin e Prizrenit, 1944


Në qytetin e Prizrenit në vitin 1944 ushtria gjermane kishte varur në litar 10 partizan shqiptarë dhe serbë.

Ata ishin kapur nga gjermanët në luftime me gjermanët ku gjemanët nuk kishin aspak meshirë për komunistët.

Ata zgjodhen të varnin partizanët në sheshin e  qytetit të Prizrenit.

Në foto shihen të varur 10 partizan nga ushtria gjermane në Prizren në vitin 1944