U zbulua se kush e hanë ushqimin e të burgosurve në burgun e Idrizovës


Ne burgun e Idrizoves ne Shkup eshte duke ndodhur horor. Çdo te burgosuri i takojne 2500 kalori ushqim ne dite; kurse ata nuk marrin as 500. Per kete qellim ndahen edhe mjetet nga Qeveria.

Te burgosurve u vidhet ushqimi. Atyre u ofrohet vetem nje këllinjë-gjellë e qelbur për dreke dhe kohe pas kohe ndonjë gotë çaj për darkë.

Fotografia që e shihni ëhtë shkrepur sot në ambientet e Burgut të Idrizovës. aty shihet një mace(e majme) e shtepisë, duke ngrënë nga enët nga te cilat u ofrohet ushqimi të burgosurve, të cilin ata as që e prekin.

Pyesim; ku është Avokati i Popullit??!
Ku janë drjtoritë që i mbikqyrin( BE e cla ka ndarë disa dhjetëra milionë Euro)burgjet ?!

Ku jane asociacionet që merren me te drejtat e njriut, Komiteti i Helsinkit….?!

Ne ate varr– Burgu i Idrizoves ç’montohet njeriu

Shpëtim Pollozhani