U trashëgofshi Mulla Sulo!

Adrian Demiri

Kjo e këti ska fare të bëjë me krizën e moralit të shoqërisë as po me moralin individual të këti ose secilit nga ne, sepse kur nuk funkcionon sistemi shoqëror si institucion rregullash dhe përgjegjësish, tipat si ky (dhe këta jan shtuar shumë vitet e fundit) mendojnë që munden dhe ju lejohet të bëjnë gjithçka pa ju dridhur qerpiku.

Ky dhe të tillët si ky janë produkt i një sistemi shoqëror e shtetëror të cilin e kemi ndërtuar ne vet dhe i cili gjat kohë nuk funksionon andej nga normalja, dhe për fatin tonë të keq vazhdimisht prodhon dhe riprodhon figura të tilla në të gjitha fushat e jetës tone: religjion, politikë,gjyqësi, institucione, rrugë e gjetiu.

Prandaj…mos harroni! Ky nuk është ai që duhet të gjykohet nga ne. Jo.Aspak. Ai që duhet të gjykohet dhe përmirësohet është sistemi i cili i lejon të tillët të funksionojnë dhe veprojnë përkundër gjitha bëmave pa ju dridh qerpiku fare.

Baby Boo