U legalizua kanabisi, ja në cilat vende

Kjo është eksperimentale dhe ideja është të vlerësojë “Ndikimet në krimin, sigurinë, rendin publik dhe shkeljet shëndetësore”, tha qeveria në një deklaratë.

Baby Boo

Marihuana do të kultivohet gjatë katër viteve të ardhshme, me komunat pjesëmarrëse në eksperimentin e kontrollit të prodhimit dhe shpërndarjes në vendet e blerësve.

Që në vitin 1976, Holanda lejoi shitjen e më pak se 5 gramësh të kanabisit, dhe ligji lejoi çdo qytetar të rritet deri në pesë shishe për përdorim privat.

Kultivimi dhe shitja e marihuanës me shumicë është ende e ndaluar, dhe për këtë arsye, rreth 600 pronarë të të ashtuquajturave „coffe shops“ janë të detyruar të blejnë ilaçe të lehta nga kriminelët për të përmbushur kërkesën.

Sipas, “Albinfo”, për këtë arsye, qeveria do të zgjedhë prodhuesit e miratuar të kanabisit dhe do të sigurojë që ka mjaft varietet të fabrikës. Autoritetet nuk kanë ndërmend të kenë ndonjë sasi të marihuanës që vjen nga rrjeti i paligjshëm.