Turqia kalon në sistemin presidencial


Ndryshimet që do të sjellë sistemi presidencial në Turqi, të cilin qytetarët e përcaktuan vitin e kaluar në referendum, i referohen legjislacionit, kompetencave të presidentit, gjyqësorit, civilëve, ushtarakëve dhe Gjykatës Kushtetuese.

Numri i deputetëve nga 550 do të rritet në 600, ndërsa me këtë sistem shuhet edhe posti i kryeministrit.