Turqia i zgjat dorën e miqësisë Greqisë


Sot, kreu i diplomacisë turke, Mevlut Çavuvusoglu, zyrtarisht i ofroi Greqisë vazhdimin e negociatave mbi mosmarrëveshjen në lidhje me kërkimin e depozitave të gazit në Detin Mesdhe.
Çavusoglu u tha gazetarëve se Athina më parë kishte lënë të kuptohet se mundësia e negociatave të rinisin sot, por se asgjë nuk kishte ndodhur dhe se Greqia nuk kishte asnjë justifikim për të mos qenë në gjendje të vazhdonte bisedimet.

Turqia dhe Greqia kanë zhvilluar 60 raunde bisedimesh deri më tani deri në vitin 2016, kur bisedimet u ndërprenë.
Greqia dhe Turqia kanë mosmarrëveshje për kufijtë detarë dhe të drejtat për burimet e mundshme të naftës dhe gazit në Mesdheun Lindor.
Tensionet u thelluan në gusht, kur Ankaraja dërgoi anijen “Oruch Rice” në ujërat që Athina i konsideron të vetat.