Turqi, arre*stohen 97 të dyshuar për terr*orizëm të ekstremit të majtë


Policia turke ka arr*estuar 97 persona në Stamboll për lidhje të dy8shuara me grupin terr*orist të ekstremit të majtë DHKP-C, tha sot një burim sigurie.
Kjo ndodhi pasi Zyra e kryeprokurorit të Stambollit lëshoi urdhër-arr*este për 120 të dyshuar.
Ekipet e policisë për antiterr*orizëm zhvilluan operacione paralele në 12 provinca dhe arre*stuan 97 të dyshuar.
Të dy*shuarit u dërguan në gjykatën dhe 49 prej tyre u mbajtën në parabu*rgim ndërsa 48 të tjerët u lanë të lirë nën kontrollin gjyqësor, thuhet më tej.

Të dyshuarit akuzohen për komplotim të su8lmeve dhe si anëtarë të vjetër të të ashtuquajturave struktura të DHKP-C, përkatësisht “sindikata e ar8matosur e pro8pagandës”, “zona e paligjshme”, “asambleja e rezistencës”, “asambleja popullore”, “komiteti i zonës” dhe “komiteti i lagjes”.
DHKP-C është përgjegjëse për shumë su8lme terr8oriste në Turqi, përfshirë një su*lm të vitit 2013 ndaj ambasadës së SHBA-ve në Ankara, i cili martirizoi një roje të sigurisë turke.
Grupi është renditur si një organizatë terr8oriste nga Turqia, SHBA dhe BE.

Baby Boo