Truprojat e kandidates së VMRO-së, Danella Arsovska shtyejn me të keq gazetarin që po i bënte pyetje


Gjatë nënshkrimit të sotëm të Kodit për Zgjedhje të Drejta, i cili u zhvillua në ambientet e Qytetit të Shkupit, një in*cident ndodhi pasi kandidatja e pavarur për kryetare Danela Arsovska iu drejtua gazetarëve.
Arsovska, e cila u vonua 40 minuta në aktin e nënshkrimit, më vonë iu drejtua gazetarëve dhe lejoi pyetje gazetareske, por jo ato që nuk i pëlqyen.

Gjegjësisht, pasi gazetari Sashe Ivanovski – Politiko i bëri pyetje në lidhje me angazhimin e saj politik dhe shoqëror, kandidatja Danela Arsovska u largua nga foltorja dhe ndërpreu konferencën për shtyp. Gazetari Ivanovski u përpoq të merrte një përgjigje për pyetjet e tij, por u shty në mënyrë të vr*azhdë nga truprojat e Arsovskës.

I bëra tre pyetje shtypit që nuk i pëlqyen dhe ajo fjalë për fjalë iku. Unë shkova pas saj për ta pyetur dhe dy persona më rrethuan dhe më go*ditën me bë*rryla, dhe ajo shikoi dhe nuk i ndaloi. Si gazetar, ndiheni të kërc*ënuar në një situatë të tillë, nuk e dini nëse truproja do t’ju go*dasë. Me Mickovskin, për shembull, kurrë nuk kam pasur një problem të tillë.

Unë do të reagoj ndaj këtij in*cidenti ndaj SHGM-së dhe OSBE-së, na tha Ivanovski kur i kërkuam të komentonte rastin.
Ne gjithashtu kërkuam një koment nga kandidatja për kryetare Danela Arsovska. Përfaqësuesja e saj për mediat, Hristina Paneva, iu përgjigj thirrjes.

Situata nuk ishte e tillë që zonja Arsovska nuk donte t’i përgjigjej gazetarit. Ajo iu përgjigj të gjitha pyetjeve të tij, ishin tre ose katër në konferencën për shtyp. Na u desh të largoheshim nga shtypi sepse ishim vonë për një takim. Unë u përpoqa të flisja me të, ta drejtoja që të dërgonte pyetje të tjera me e-mail, por ai nuk donte. Unë mendoj se ne i dhamë atij hapësirë ​​të mjaftueshme. Për ne është e rëndësishme që gazetarët të jenë të kënaqur. “Danela nuk ka siguri, dhe njerëzit që ishin me ne ishin një fotograf, një përgjegjës për mediat sociale dhe një nga të afërmit e saj,” tha Paneva.

Ajo shtoi se gazetari Ivanovski, nëse mendon se është su*lmuar, ka të drejtë të ankohet tek institucionet dhe se institucionet duhet të jenë në shërbim të të gjithë qytetarëve.