Trump akuzon OBSH’në se ka ndihmuar Kinën të fshehë numrin e personave të prekur me Covid-19


Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës Donald Trump akuzoi Organizatën Botërore të Shëndetit se ndihmoi Kinën të fshehte numrin e qytetarëve të saj që janë infektuar me Covid-19.

“Unë besoj se ata e dinin”, tha presidenti në prononcim për media të premten e 10 prillit, duke sugjeruar që OBSH ishte në dijeni se Kina nuk po tregohej e vërtetë në lidhje me fushën e infeksioneve të COVID-19.

“Por ata nuk donin t’i tregonin botës. Dhe ne do të arrijmë në fund të saj”, u shpreh Trump.

Trump nuk dha prova për të mbështetur pohimin e tij, por ai e bëri të qartë se organizata ndërkombëtare e shëndetit publik do të mbetet një objektiv parësor në ditët në vijim.

“Ne do të flasim për OBSH-në javën e ardhshme me detaje të shkëlqyera. Nuk doja ta bëja sot. Unë nuk doja ta bëja këtë para Pashkëve, dhe gjithashtu nuk doja ta bëja atë përpara se të kemi të gjitha faktet”, tha ai.

Komentet erdhën gjatë një jave në të cilën Trump ka fajësuar vazhdimisht OBSH’në për trajtimin e padrejtë të pandemisë COVID-19. Të martën, ai tha se OBSH ishte “shumë e njëanshme ndaj Kinës”.

Baby Boo