Tropojë 1999: Beteja mes shqiptarëve dhe serbëve


NATO kishte filluar sulmet ajrore kundër Jugosllavisë, dhe situata në kufirin Shqipëri-Kosovë ishte kthyer në një betejëe ashpër mes forcave shqiptare dhe atyre serbe

Rreth 40 ushtarë serb ishin futur 300 metra në territori shqiptar duke u vendosur në fshatin Kamenicë, rrethi i Tropojës duke vrarë dy civil shqiptar.

Në mesin e këtyre luftimëve ishte ndodhur gazetari i luftës nga Journeyman, i cili kishte filmuar gjithë kohën betejën për çlirimin e fshatit nga ushtarët serbë, shkruan fmimages.net

Fshatarët shqiptarë dhe policia kufitare ishin mobilizuar për të mbrojtur fshatin nga forcat serbe duke luftuar për tre ditë rresht deri sa ndërhyne ushtria shqiptare duke çliruar fshatin nga forca serbe.

Për më shumë shikone pamjet e rralla filmike të luftimëve: