Tre ish-presidentë të Shteteve të Bashkuara bëhen vullnetarë për ta marrë vaksinën e COVID-19


Tre ish-presidentë të Shteteve të Bashkuara – Barack Obama, George W. Bush dhe Bill Clinton – po bëhen vullnetarë për të marrë vaksinat ndaj COVID-19 para kamerave në mënyrë që të promovojnë besimin e publikut në sigurinë e ilaçeve. Të tre ish-presidentët shpresojnë që një fushatë ndërgjegjësimi për të promovuar besimin në sigurinë dhe efektivitetin e vaksinës do të ishte një mesazh i fuqishëm pasi zyrtarët amerikanë të shëndetit publik përpiqen të bindin publikun të vaksinohet sapo Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave të autorizojë një të tillë.

Freddy Ford, shefi i stafit të Bush, i tha CNN se presidenti i 43-të kishte kontaktuar. Anthony Faucin – drejtori i Institutit Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive – dhe Deborah Birx – koordinatore përgjegjëse për koronavirusin në Shtëpinë e Bardhë, për të parë se si mund të ndihmojë në promovimin e vaksinës. për të parë se si ai mund të ndihmojë në promovimin e vaksinës.

“Disa javë më parë Presidenti Bush më kërkoi që t’i ia bëjtë ditur Faucit dhe Birxit se, kur të jetë koha e duhur, ai dëshiron të bëjë atë që mundet për të ndihmuar inkurajimin e bashkëqytetarëve të tij për t’u vaksinuar,” tha Ford për CNN. Sekretari i shtypit i Clintonit i tha CNN të mërkurën se edhe ai do të ishte i gatshëm të merrte vaksinën në një mjedis publik për ta promovuar atë.

“Presidenti Clinton patjetër do të marrë një vaksinë sa më shpejt që të jetë në dispozicion të tij, bazuar në përparësitë e përcaktuara nga zyrtarët e shëndetit publik. Dhe ai do ta bëjë atë në një mjedis publik nëse do të ndihmojë në nxitjen e të gjithë amerikanëve të bëjnë të njëjtën gjë,” tha Angel Urena. Është raportuar më parë se Obama tha në një intervistë me nikoqirin e SiriusXM Joe Madison, të planifikuar të transmetohej të enjten, se nëse Fauci tha se një vaksinë e koronavirusit është e sigurt, ai e beson atë.