Trajkoviq për marrëveshjen në Uashington: Tërmet i madh politik për Vuçiqin


Politikanja serbe nga Kosova Rada Trajkoviq ka vlerësuar se marrëveshja e nënshkruar në Uashington paraqet “tërmet të madh politik për Vuçiqin”.

Trajkoviq, në një bisedë për televizionin N1, ka thënë se “vendime të cilat i ka nënshkruar se do t’i zbatojë e çojnë në konflikt para së gjithash me Kinën, po edhe me Rusinë në njëfarë mënyre, por në mënyrë eksplicite me Kinën. Ai ka pranuar obligimet e shtetit amerikan vetëm për t’ia zgjatur vetes jetën politike”.

Ajo mendon se “ShBA-të do të japin kredi dhe do të marrin monopolin në atë që është ndërtim nëpërmjet kredive”.
“Përdnryshe, askush nuk na jep falas. E dimë se me investimet kineze kemi fituar edhe fuqinë punëtore problematike kineze, kjo është një pako e cila ndikon në depërtimin e fuqishëm të Kinës në Evropë, natyrisht që Trumpi, si president i Amerikës, prioritet të parë ka që kjo bankë për zhvillim ta përjashtojë Kinën si shtet nga projekti”, ka thënë ajo.

Si pas Trajkoviqit, me nënshkrimin në Uashington “të gjitha tregimet dhe tentimet e shqiptarëve që në një mënyrë të caktuar të flasin për përkatësinë e manastireve dhe kishave është anuluar” dhe se më e rëndësishmja për serbët është se “faktikisht me këtë nënshkrim dhe pranimin e Amerikës, nuk mund të marrin vendim për rrezikimin e zonës përreth manastirit të Deçanit”.

Baby Boo