Trajanov: “Nga 19 ministra në qeveri, 10 janë shqiptarë”


Kryetari i Lidhjes Demokratike, Pavle Trajanov tha se nga 19 ministrat në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut, 10 janë shqiptarë. Sipas tij, kjo mund të krijojë probleme në marrëdhëniet ndëretnike në shtet.

Baby Boo

“Frikësohem se kjo nuk do të reflektojë në marrëdhëniet e përgjithshme në plan ndëretnik. Nuk jam i sigurt rreth kësaj çështje dhe mendj se ajo formulë që është definuar në Marrëveshjen e Ohrit duhet të përfshihet edhe në qeveri”, tha Trajanov.

Ai shtoi se ndonjë i BDI-së punon në ndonjë institucion ata insistojnë që 25% të jenë shqiptarë, ndërsa aty ku udhëheq BDI, punonjësit janë shumica shqiptarë dhe më shumë se sa parasheh Marrëveshja e Ohrit.
“Përpjekja të bëhet balanc artificial me krijim të ministrive pa resor nuk do të kalojë te qytetarët”, tha Trajanov.