Tragjedi në Manastir: Vdes foshnja, shkaqet misterioze


Foshnja ime Luka ka lindur mirë në spitalin e Manastirit të premten, por për arsye misterioze, pas 18 orësh fshehje nga stafi i neonatologjisë në spitalin e Manastirit, më thanë se ishte në gjendje kritike dhe duhej të transportohej urgjentisht në Shkup , dhe disa orë më vonë na telefonuan se e kanë humbur gjatë transportit, ka thënë për “Sloboden Peçat” Dragoljub Kitoski nga Resnja, babai i foshnjës.

Ai thotë se pasi gruaja e tij Zimbreta Tuntevska lindi me operacion të premten, gjithçka ishte në rregull me të dhe foshnjën.

Të paktën kështu mendonte, sepse askush nga spitali nuk u kishte thënë ndryshe. Megjithatë, të premten mbrëma, gruaja e tij u pyet nga stafi i spitalit teksa shtrihej në kujdesin intensiv duke u rikuperuar nga operacioni – nëse ishte alergjike ndaj ndonjë gjëje. Këtu u dyshuan se diçka po ndodhte me foshnjën.

Një ditë pas lindjes shkova për të parë fëmijën. Më dërguan për të blerë pelena. Kur u ktheva me pelenat dhe kërkova të takohem me djalin tim Lukën, mjeku i neonatologjisë në Manastir më tha “fëmija është në gjendje kritike, nevojiten nënshkrime nga të dy prindërit dhe duhet të transportohet menjëherë në Shkup”.

Kur e kanë dërguar në inkubator, i kam parë vetëm flokët, i ka patur kurrizin e kthyer dhe nuk jam i sigurt nëse ishte gjallë apo vdekur, ka thënë babai Kitoski për “Sloboden Pechat”.

Ai është i zemëruar që për 18 orë spitali nuk e ka njoftuar atë apo gruan e tij se diçka nuk shkonte me foshnjën, për të cilën thotë se “i hoqi shansin të përpiqet ta shpëtojë foshnjën, ta çojë në një spital privat ose në Shkup”. .

Ai ka tentuar të bëjë kallëzim penal kundër përgjegjësve të repartit të neonatologjisë në spitalin e Manastirit dhe në stacionin policor të Resnjës dhe në komisariatin e Manastirit, por ata nuk i kanë pranuar akuzat. Prandaj ai tani është në kërkim të avokatit dhe do të shkojë në Prokurorinë Publike të Manastirit dhe do të kërkojë hapjen e rastit.