Thyhet rekordi i rasteve të reja të infeksioneve ditore në botë

Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH) njoftoi se 230.370 raste të infe*ksionit të kor*onavi*rusit janë regjistruar në 24 orët e fundit në botë, që është një rekord që nga fillimi i pande*misë.Shumica e infek*sioneve të reja janë nga Shtetet e Bashkuara, Brazili dhe Afrika e Jugut, sipas OBSH.

Baby Boo

Rekordi i mëparshëm ditor i 228.102 rasteve u vendos më 10 korrik. Siç raportohet nga OBSH, numri i përgjithshëm i vde kjeve nga efektet e inf eksionit të ri të kor onavir usit mbetet i qëndrueshëm në rreth 5.000.

Sipas shifrave të mbledhura nga Reuters, numri i rasteve të konfirmuara të infe ksionit kor onavi rus arriti në 13 milionë të dielën.

Në shtatë muajt e fundit, nga shpë rthimi i pan demisë, më shumë se 565.000 njerëz kanë vde kur nga Covid-19 në të gjithë botën.