Tetovë: Për dy muaj, njëmijë punëtorë mbetën rrugëve

Nga Shtabi i krizës në Tetovë thonë se me tejkalimin e gjendjes së tanishme do të krijohen kushte që gjendja të kthehet në normalitet dhe do të shihen pasojat se cilët kategori janë më shumë të goditur dhe të ndihmohen.

Baby Boo

Gjatë muajit prill, në rajonin e Pollogut janë evidentuar 21.109 të papunësuar, apo 1077 më shumë në krahasim më muajin shkurt. Rritja e numrit të personave të papunë në Agjencinë për punësime është pasojë e mbylljes së shumë ndërmarrjeve të mesme dhe uljes së numrit të të punësuarve nëpër kompani të ndryshme. Një fat të këtillë kanë edhe ish 160 punëtorët e fabrikës “Teteks Jarn”, të cilët gati se dy muaj e gjysmë nuk kanë marrë rroga. Këta punëtorë në vend se të marrin rroga, ata kanë marrë vendime për largim nga puna gjatë kohës së pandemisë Covid 19.

Ata akuzojnë ish udhëheqësinë e fabrikës se janë manipuluar kur kanë nënshkruar marrëveshje. “Prej kur u shpall gjendja e jashtëzakonshme, na ndryshuan marrëveshjet, në aneks marrëveshjen e kemi nënshkruar për një muaj, kurse pas një prillit pa asnjë arsyetim jemi transferuar si të papunë në Agjencinë për punësime. Duhet që edhe shteti të merret me ne sepse ne nuk kemi marrë dy rroga që dy muaj” thotë Vanço Gjerovski, ish i punësuar në këtë fabrikë./KOHA