Tetë vite ka duruar dhimbje nga një garzë e harruar në fyt, pas operacionit


Gjendja e tij është përkeqësua rreth pesë muaj më parë, ai vazhdimisht ka shkuar në kontroll dhe ka jetuar me dhimbje të forta, dhe ka marrë dy kimioterapia, deri më 7 këtë muaj, një ditë para Pashkëve, kur plaga e tij e vjetër shpërtheu. Me datë 11, kirurgët gjejnë garzën në spitalin e Prilepit. Petreski nuk ishte në gjendje të fliste në këtë moment.

“Është një turp për të parë se çfarë po ndodh në spitalet tona, pasi doktorët dhe stafi nuk mund të shohin atë që po bëjnë dhe të shohin se çfarë ndodh brenda pacientit. Unë kam qenë duke vuajtur për shtatë vjet, ajo i dhembte, por kur shkonim në kontrollë, nuk ka asgjë na thonin. Na u dhanë vetëm ilaçe. Ne morëm medikamente në të gjithë vendin, gjithashtu kam ilaçe nga onkologjia, e kemi dhënë të gjithë pensionin për to. Dhe çfarë e ndihmoi atë, asgjë. Tani që doli kjo e bëri më të lehtë për njeriun. Kishte shumë rrjedhë nga fyty, isha në atje, burri im bërtiste nga dhimbja kur ia hoqën gazin”, thotë Ilka Petreska, gruaja e Sotir Petreskit.

Nga Departamenti i Kirurgjisë Maksilofaciale në Prilep, ata e konfirmuan rastin, por nuk dëshironin të komentonin më tej. Petreski ka fotografi dhe një dokument nga spitali i Prilepit për këtë.

Sipas bashkëshortes Petreski tani ndodhet në gjendje më të mirë, por thotë se së shpejti planifikon të ngrejë padi kundër klinikës maksiofaciale në Shkup për këtë rast.

Burmi: Tv Sitel