Testi në dy sekonda: Lidhni të dy gishtat tregues dhe zbuloni nëse jeni të kërc*ënuar nga një sëmundje të rrezikshme!


Për metodën “Schamroth window test” duhet t’i lidhni gishtat tregues në mënyrë që ata t’i prekin thonjtë
Nëse ka një hapësirë boshe rreth rrënjës së të dy thonjve që është e ngjashme me formën e një diamanti, atëherë gjithçka është mirë.
Mirëpo, nëse nuk ka hapësirë të tillë, është e mundur që të keni një sëmundje të tillë siç është kanceri i mushkërive.

Pra, disa gjendje në organizëm shkaktojnë grumbullimin e ujit, kështu që majat e gishtërinjve rriten dhe nuk ka boshllëk kur preken.
Sipas hulumtimit të kryer në Britaninë e Madhe, kjo është një simptomë relativisht e zakonshme e llojeve të caktuara të kancerit të mushkërive, por gjithashtu mund të jetë një shenjë e sëmundjes së zemrës dhe e sëmundjeve të tjera.

Infermierja Emma Norton nga Britania e Madhe thotë se kjo gjendje quhet “nail clubbing” dhe shkurtesa ka këtë domethënie: C – cirroza, sëmundja e Crohn-it, L – abscesi i mushkërive (abscesi i mushkërive), U – koliti ulcerativ, B – fistula arterio -venoze brachiale, B – bronkiektazia, I – endokarditi infektiv, N – neoplazia, G – sëmundja Graves.

Ajo deklaroi se ky test përdoret edhe nga ekspertët mjekësorë si një ndihmë për të përcaktuar gjendjen e pacientit, e cila ekzaminohet më tej me analiza të hollësishme.
Ky test përdoret vetëm si një metodë ndihmëse e diagnostikimit, për çdo diagnozë zyrtare ose problem shëndetësor, duhet të kontaktoni mjekun tuaj.
Shikoni videon, e cila u publikua në kanalin Evidence dhe shpjegon se si të bëhet ky test: