Tesla mësoi të parakalonte vet, por jo gjithçka shkoi mirë

Në tetor, Tesla prezantoi një version beta të sistemit të tij drejtues autonom “Full Self-Driving”, i cili lejoi pronarët e këtyre makinave të provonin funksionin e ri në kushte reale të vozitjes.
Videoja tregon se çfarë është në gjendje të bëjë ky sistem.

Paketa e fundit e teknologjive të vozitjes autonome është ndoshta gjëja më e afërt me kontrollin plotësisht të automatizuar të automjetit dhe është e disponueshme në një makinë prodhuese në drejtimin e përditshëm.
Një nga pronarët e Modelit 3 të Tesla-s testoi sjelljen e sistemit “Full Self-Driving” në kushte reale të trafikut.

Pamjet tregojnë një makinë nga prapa duke iu afruar një kamioni plehrash që lëviz ngadalë dhe shpesh ndalet. Sistemi së shpejti vendos që mënyra më e mirë për të vepruar në një situatë të caktuar do të ishte parakalimi.

Modeli 3 së pari lëviz pak majtas për të përcaktuar nëse ka automjete nga kahu i kundërt dhe nëse është e sigurt të parakalosh.
Së shpejti, Tesla ‘sheh’ se nuk ka trafik që vjen dhe shkon afër kamionit.

Nga njëra anë, kjo është një demonstrim mjaft mbresëlënës i aftësive të automjetit. Sidoqoftë, është ende një parakalim i qetë, sepse shoferit iu desh të ndërhynte në një fazë kur Model 3 u përpoq të kthehej në korsinë e tij shumë shpejt pasi e kaloi kamionin.

Përveç kësaj, makina mbeti në korsinë e kundërt shumë më gjatë sesa duhej. Pra, edhe pse detyra është bërë, ka ende shumë hapësirë ​​për përmirësimin e këtij sistemi.

Baby Boo