Tërmet në Maqedoni

Rrjeti sizmik i Republikës së Maqedonisë natën e kaluar, më 5 dhjetor 2020, 4 minuta pas mesnatës, regjistroi një tërmet epiqendra e të cilit ishte në Shkup.
Tërmeti ishte me magnitutë Rihter prej 1.9.

Baby Boo

Rrjeti telemetrik sizmologjik ka stacione në Shkup, Vallandovë, Ohër, Shtip dhe Pehçevë, të mirëmbajtura nga Observatori Sizmologjik në Fakultetin e Shkencave Natyrore dhe Matematikës në Shkup.
Sipas të dhënave të deritanishëm tërmeti është ndjerë nga qytetarët në Shkup, me një intensitet prej III shkallë sipas shkallës makroseizmike evropiane