Të enjten, ditë jo pune në Maqedoni


24 maji, Dita e Shën Kirilit dhe Metodit, është ditë feste shtetërore, njëkohësisht ditë jo pune për të gjithë qytetarët e Maqedonisë, përcjell Fakte.

Megjithatë, një ditë më vonë është festë fetare vetëm për komunitetin ortodoks të vendit. Prandaj, popullsia ortodokse i bashkon festat deri në fundjavë.

Kjo do të thotë se për komunitetet tjera fetare, këtë javë ka vetëm një ditë pushimi brenda javës./

Baby Boo