Të akuzuarit për “27 Prillin” u dënuan me 211 vjet heqje lirie

Të akuzuarit për ngjarjen e përgjakshme të “27 Prillit janë shpallur fajtor për veprën penale “rrezikim të rendit kushtetues”.

Mitko Çavkov: 18 vjet burg
Mitko Peshov: 15 vjet burg
Dushko Llazarov: 15 vjet burg
Goran Gjoshevski – Levi: 15 vjet burg
Jane Çento: 15 vjet burg
Vllatko Trajkovski: 15 vjet burg
Munir Pepiq: 15 vjet burg
Nikolla Mitrevski – Kolo: 15 vjet burg
Vilijam Mihajllovski: 14 vjet burg
Oliver Popovski: 13 vjet burg
Gorançe Angellovski: 12 vjet burg
Igor Jug: 12 vjet burg
Mlladen Dodevski: 12 vjet burg
Oliver Radullov: 10 vjet burg
Aleksandar Vasilevski – Ninxha: 8 vjet burg
Abdulfetah Alimi: 7 vjet burg
Igor Durllovski është liruar nga akuza.

Ndryshe, pas gjashtë muaj gjykim, sot u shpall vendimi për të akuzuarit për ngjarjet e përgjakshme të 27 prillit të vitit 2017-të kur qindra protestues vërshuan në Kuvendin e Maqedonisë dhe rrahën deputetë dhe gazetarë, por edhe demoluan gjithçka që gjetën përpara.