Talibanët ndalojnë sportet e grave në Afganistan


Pas marrjes së pushtetit nga talebanët tashmë gratë në Afganistan nuk do të jenë në gjendje që të luajnë asnjë lloj sporti.
Një zyrtar i organizatës ekstremiste islamike, ka bërë me dije për mediat se sportet për gratë do të jenë të ndaluara, pasi vendi tani qeveriset nga një qeveri e re “kalimtare”, në të cilën marrin pjesë vetëm anëtarët e islamistëve ekstremistë.

Duke folur për Korporatën Transmetuese Australiane (SBS), nënkryetari i komitetit kulturor të talebanëve i përshkroi sportet e grave si të panevojshme dhe të papërshtatshme.

Baby Boo