Sqarohet çështja e autopsisë së Floyd: I mbijetoi koronavirusit, pastaj e mbyti policia

George Floyd, një afrikano-amerikan 46 vjeç, i cili u vra pas një arrestimi në të cilin një oficer policie i bardhë iu gjunjëzua në qafë për gati nëntë minuta, testoi pozitiv për koronavirusin në fillim të prillit, një autopsi e kryer nga Hennepin County Medical.

Sipas KSTP, zyra e ekzaminuesit mjekësor dhe familja e Floyd ranë dakord të lëshojnë autopsinë e tij të plotë të mërkurën.

Autopsia thotë se një shtupë e hundës e kryer në Floyd pas vdekjes zbuloi se ai testoi pozitiv për virusin, por nuk kishte simptoma të COVID-19.

Andrew Baker, ekzaminuesi kryesor mjekësor, komentoi në autopsinë se Floyd kishte testuar pozitivisht për virusin në 3 Prill dhe se një rezultat pozitiv postmortem “ka të ngjarë të reflektojë pozitivitetin asimptomatik, por këmbëngulës” nga infeksioni i hershëm. Autopsia nuk e citoi COVID-19 si një faktor në vdekjen e tij.

Një raporti i dalë më herët kishte rritur dyshime se Floyd kishte koronavirusin, por tani ka më shumë qartësi.

Vdekja e Floyd ka shkaktuar trazira në SHBA. Shumë persona janë të pakënaqur me brutalitetin e policisë mbi afrikano-amerikanët. Mirëpo shumë protestues kanë filluar të thyejnë dyqanet dhe t’i plaçkitin ato. /Express/

Baby Boo