Spitali i Tetovës – U bë operacioni i parë në RMV për hiperhidrozën

Kirurgët torakal pranë Spitalit Klinik në Tetovë, javën e kaluar për herë të parë përfunduan intervenimin e parë duke aplikuar metodë të re me të cilën te pacientja është parandaluar djersitje e tepërt (hiperhidroza).

Baby Boo

“Kirurgët torakal specialist nga spitali klinik Tetovë kryen intervenimin e parë të hiperhidrozës, që do të thotë djersitje e tepërt. Operimi është kryer me metodën prerjes me ndihmën e simpatektomisë minimale invazive. Pacientja me hiperhidorza pas intervenimit nuk kishte simptoma të djersitjes dhe u kthye në jetën normale”, informojnë nga Spitali Klinik në Tetovë.

Mënyra më e re e intervenimit paraqet procedurë të ndryshme kirurgjike nga praktika e tanishme në pjesën e sistemit nervor me qëllim të ndalojë djersitjen e tepërt.