Sot fjalët e fundit për rastin “Ryshfeti”, Zaevi rrezikon 5 vjet burg


Kryeministri Zoran Zaev do të mësojë sot vendimin e Gjykatës Penale për rastin Ryshfeti”. Prokuroria rastin e rikualifikoi dhe nga marrja ryshfet, Zoran Zaevi akuzohet se ka kërkuar vetëm një çmim nga biznesmeni i Strumicës, Ivan Nikolov. Me rikualifikimin e lëndës, videoja e regjistruar me masa të posaçme hetimore në kabinetin e Zaevit gjatë udhëheqjes me Strumicën, nuk do të jetë dëshmi. Ndryshimi i aktakuzës e reduktoi gjithashtu dënimin e mundshëm të burgut për “Ryshfet” nga të paktën pesë, me një deri në pesë vjet burgim. Megjithatë, nëse Zaevi dënohet, mund të nxirret me dënime me kusht, sepse nuk është dënuar më parë. K

Baby Boo