Sot fillon gjykimi për Gordana Jankullovskën në procedurën e veçuar në rastin “Tank”


Në Gjykatën Penale sot duhet të mbahet seancë gjyqësore për procedurën e veçuar të rastit “Tank” për ish-ministren e Punëve të Brendshme, Gordana Jankullovska, transmeton Poralb.mk.

Rasti “Tank” ka të bëjë me keqpërdorimin e detyrës zyrtare dhe autorizimit nga ana e ish ministres së Punëve të Brendshme, Gordana Jankullovska dhe shefit të furnizimeve publike Gjoko Poposki, gjegjësisht për blerjen e Mercedesit luksoz me vlerë mbi gjysmë milionë euro, me çka i kanë shkaktuar dëm buxhetit shtetëror.

Në këtë rast Gjoko Popovski është dënuar me gjashtë vite e gjashtë muaj burg, ndërsa Nikolla Gruevski si nxitës për kryerjen e veprës është dënuar me dy vjet e dy muaj burg.