Sipas një studimi, njerëzit që shajnë janë miq më të mirë

Sipas një studimi, nëse ju kanë pyetur “A jeni mik i mirë?” dhe ju u përgjigjët, “#*%@, po jam”, atëherë mund të jeni miku më i mirë që mund të kërkojë një person.
Si fëmijë, ne gjithmonë ishim mësuar se sharja është e keqe dhe se nuk duhet ta bëjmë, por ju kujtohet hera e parë që keni dëgjuar një nga miqtë tuaj duke sharë? Me shumë mundësi kjo ju afroi pak më shumë pranë tij.

Ne i duam miqtë tanë që mund të pikasin në mënyrë të përsosur një pikë të caktuar me një fjalë të çuditshme dhe kemi mbledhur disa arsye pse njerëzit që shajnë janë miq të shkëlqyeshëm.

Ata do t’ju tregojnë të vërtetën
Sharja mund të jetë një veprim i pavullnetshëm, dhe shpesh kalon vetëm në momentet e emocioneve të shtuara. Por një studim zbuloi se dikush që shan ka më shumë të ngjarë të jetë i pa filtruar, i sinqertë dhe më pak të ngjarë të censurojë veten.

Sharja e mallkimi mund të jetë dëshmi se një person po thotë mendimin e tij të sinqertë dhe nuk filtron veten ose pikëpamjet e tij, gjë që llogaritet si një tipar i vlefshëm për një mik. Ndonjëherë kemi nevojë për një mik që të na tregojë atë që duhet të dëgjojmë, e jo atë që duam të dëgjojmë.

Ata do t’ju japin këshilla të mençura
Shpesh supozohet se sa më shumë që një person shan, aq më pak inteligjent është, pasi supozohet se ka mungesë fjalori për të shprehur veten plotësisht. Një studim tregoi se sa më i rrjedhshëm të jetë një person në një gjuhë, aq më efektivisht ai përdor fjalët e shara për të përcjellë dhe artikuluar veten, dhe fjalori i tij është më i larmishëm dhe i gjerë.

Ata do të jenë pesona që mund t’i besoni
Për të sharat mes miqsh kërkohet një nivel i caktuar mbështetjeje që ajo që thuhet të mos largohet nga rrethi i besimit. Studimet e rasteve treguan se ekipet që punuan mirë së bashku ishin më komode për të bërë shaka me njëri-tjetrin, që përfshinte sharjen dhe të paturit e një niveli të caktuar besimi me njëri-tjetrin.

Baby Boo