Sipas Dr. Elona Metës pagat për mjekët duhet të jenë minimalisht 1500 euro

Elona Meta-Haubrich është mjeke e specializuar në Gjermani, një intelektuale me vizion dhe krenare për origjinën e saj. Elona tani është mjeke e specializuar, ushtron detyrën e saj si mjeke familjare në Gjermani dhe pa dyshim biografia e saj është njëra ndër historitë e suksesit të diasporës sonë në fushën e mjekësisë, shkruan albinfo.ch.

Baby Boo

Duke qenë se jeton dhe punon në Gjermani, Elona Meta- Haubrich, në një intervistë për mediat shqiptare tregon se paga e mjekëve në Shqipëri është e ulët dhe se duhet të rritet paga në mënyrë që korrupsioni të zhduket. Sipas saj, paga e tanishme është e pamjaftushme, prandaj edhe ka ikje të mjekëve në shtetet e tjera.

“Në 30 vite demokraci janë arrestuar shumë mjeke për korrupsion dhe asgjë nuk ka ndryshuar, pëundrazi korrupsioni është rritur, ndërsa mjekët janë liruar disa dite apo jave pas arrestimeve për mungesë provash. Po kjo ka ndikuar që mjekët të bëhen gjithnjë e më të pakënaqur sa nga keqevlëresimi, paga e ulët, ngarkesa në punë, dhuna fizike dhe verbale dhe arrestimet duke parë gjithnjë e më shumë se po braktisin vendin pasi oferta e Gjermanisë dhe e shumë vendeve në Evropë është tunduese edhe për vende me të ngritura të rajonit, ku mjekët nuk vuajnë si në Shqipëri. Kjo mendoj une se është edhe problematika që ka filluar të ngrihet si shqetësim” shprehet Elona.
Po ashtu ajo thekson se nismen për rritjen e rrogave u nis nga ajo në vitin e kaluar, (2020) me një grup mjekësh të diasporës.