Simovski: “Numri i personave që refuzuan të regjistrohen është minimal”


Drejtori i Entit Shtetëror për Statistika, Apostoll Simovski thotë se numri i personave që kanë refuzuar të nënshkruhen është minimal.
Ai thotë se baza e shtetasve të Maqedonisë është 2.400.000 shtetas dhe nga aty edhe bazohet lista zgjedhore.

“Për momentin nuk mund të them numër të saktë të atyre që refuzuan të nënshkruhen për shkak se duhet t;i mbledhim të gjitha të dhënat nga kolegët në teren. Megjithatë, ai numër është minimal. Kishte mjaft përpjekje për bojkot në fillim, por të gjithë ata shkonim dhe bisedonim disa herë dhe pjesa më e madhe vendosën të nënshkruhen”, tha Simovski.

Në regjistrimin e popullsisë janë regjistruar mbi 1.8 milionë qytetarë, ndërsa kryeministri Zaev tha se ata persona që kanë refuzuar të regjistrohen duhet të dënohen.