Simovski: Do të gjejmë zgjidhje për të regjistruar të gjithë qytetarët


Shtatë ditë para përfundimit të operacionit më të madh statistikor në vend, Regjistrimit, tashmë janë regjistruar mbi 1.3 milion qytetarë, sipas të dhënave të fundit të djeshme.

Kryetari i Entit Shtetëror të Statistikave, Apostoll Simovski për “Faktor”, thotë se është optimist dhe se pret që praktikisht të gjitha vendet në vend do të mbulohen, dhe se asnjë objekt nuk do të mbetet i pa vizituar nga regjistruesit.

Ai shpjegon se është gjetur një zgjidhje për njerëzit që aktualisht nuk janë në shtëpitë e tyre, për shembull ata që qëndrojnë për një kohë të gjatë në shtëpitë e tyre në fshatra të caktuar ose në vendbanimet e tjera rurale në vend.
“Nëse ata njerëz qëndrojnë përkohësisht atje, regjistruesit tanë do të vijnë në vendin e saktë ku janë për momentin dhe do t’i listojnë atje. Atje ata pyeten saktësisht se ku jetojnë, domethënë ku i kanë adresat e tyre, dhe të dhënat transferohen në bazat e të dhënave të adresave ku ata jetojnë në të vërtetë. Është një metodë e njohur për të kapërcyer këtë problem, dhe për ne është më e rëndësishmja që ne të mbledhim të dhëna të sakta për këta qytetarë”, shpjegon Simovski.